Venetië / Bezienswaardigheden / Campanile di San Marco

Campanile di San Marco (Venetië)

Beklim de grote toren van Venetië op Piazza San Marco

Campanile di San Marco

Vanaf de Campanile di San Marco, de grote toren naast de basiliek op het San Marcoplein, heeft u een schitterend uitzicht over Venetië.

Info & Tickets Campanile di San Marco

Locatie Piazza San Marco, naast de San Marco basiliek
Entree

Let op: Wij raden u tijdens het hoogseizoen aan een tijdslot te reserveren. Dit voorkomt lange wachttijden en gedurende dag zullen de tickets uitverkocht raken.

Tickets reserveren
Tijden Dagelijks geopend van 9:30 - 17:15 uur (laatste toegang 16:45 uur)

Bekijk het uitzicht vanaf de Campanile di San Marco

Deze grote toren ligt op het San Marco plein, in de buurt van de San Marco basiliek, het Dogepaleis en het Canal Grande. Andere bezienswaardigheden in de omgeving van Campanile di San Marco zijn de Torre dell’Orologio, het Piazza San Marco zelf, Museo Correr en het Museo Archeologico Nazionale di Venezia. Het is een goed punt om uw dag te starten of eindigen, als u de boot of gondel over het Grote Kanaal hebt gepakt.

Structuur van de Campanile toren

Het bijzondere uiterlijk van de toren is moeilijk te missen: op de begane grond en in de top diverse decoratieve elementen en versieringen, met daartussen een eenvoudige constructie van oranje bakstenen. En vooral het bovenste deel is interessant. Het eerste niveau betreft de witte bogen die boven de verticale lijnen van het baksteen eindigen. Daarboven ziet u weer vier bogen met openingen. Vanaf hier kunt u van het bijzondere uitzicht vanaf de toren in alle vier de windstreken genieten. Boven het gedeelte waar u als bezoeker terecht kan, ziet u aan de vier zijden van de toren diverse figuren. Daarna volgt een groen, puntig dak, met helemaal in de top een gouden engel. De engel zit op een hoogte van ongeveer 100 meter.

Campanile di San MarcoDe grote toren op het San Marco plein
San MarcopleinHet San Marcoplein vanaf de Campanile

Historie Campanile Venetië

Oorspronkelijk betrof het hier een vuurtoren, stammend uit de 12e eeuw, met zelfs overblijfselen van een vorige constructie uit de 9e eeuw. De toren is een aantal keren herbouwd en pas in de 16e eeuw is de klok en het koperen puntige dak aan de toren toegevoegd. Weer later volgde de aarstengel die de windrichting aangaf. Begin 20e eeuw stortte de toren helaas wegens slechte constructie in elkaar. Gelukkig werd het belang van de toren goed ingeschat en kon een deel gered worden. De Campanile is precies zo herbouwd als hij van te voren was. De herbouw heeft echter wel negen jaar geduurd.

Opvallend aan de Campanile toren

Wat u wellicht nog niet wist is dat er ruim 8000 vierkante meter mozaïek in onder andere de wanden en plafonds van de toren verwerkt is. De beelden met intense kleuren blijven u lang bij, maar van deze getallen gaat het u toch duizelen? Het mozaïek vertelt de verhalen uit de Bijbel en er is wel acht eeuwen aan gewerkt voordat het gereed was.

Meer activiteiten vlakbij


Waar ligt de toren in Venetië?

Venetië campanile
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.67%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Venetië gehad vanwege de goede tips over de bezienswaardigheden in Venezia."