Venetië / Bezienswaardigheden / Musica a Palazzo

Musica a Palazzo, opera in Venetië

Een reizende opera in Palazzo Barbarigo Minotto

Musica a Palazzo

Een unieke belevenis meemaken in het Palazzo Barbarigo Minotto, namelijk een verplaatsende opera door de prachtige ruimtes van het paleis.

Info & Tickets Musica a Palazzo

Locatie Palazzo Barbarigo-Minotto, Fondamenta Duodo o Barbarigo, 30124 Venezia (niet ver van Piazza San Marco en het theater La Fenice).
Tickets

Let op: voor deze activiteit is het altijd noodzakelijk te reserveren

Tickets vanaf € 95,00 incl. pauzedrankje (beschikbaarheid en online reserveren)

Tickets reserveren
Tijden Dagelijks, meestal aanvangstijd om 20:30 uur
Tip Kijk op deze website welke opera gespeeld wordt (La Traviata, Il Barbiere di Siviglia of Rigoletto)

Bijzonder entertainment met Musica a Palazzo

Heeft u altijd al eens een Italiaanse opera bij willen wonen? Behalve in het dure Teatro La Fenice kan dat ook met Musica a Palazzo. Het unieke aan deze opera is de locatie, omdat u in verschillende ruimten zit waarbij de afstand tussen het publiek en de artiesten heel klein is. Dit levert een intieme avond op met een absoluut originele ervaring. De diverse ruimten in het paleis vormen daarbij het toneel voor de verschillende aktes, dus u gaat tussen de ene en de andere akte door naar een volgende, sfeervolle ruimte.

Naar de opera in Venetië

Bij het Palazzo Barbarigo Minotto kunt u kiezen uit drie verschillende opera’s: La Traviata (met drie aktes), Il Barbiere di Siviglia (met twee aktes) en Rigoletto (met ook drie aktes). Muziek is van Giuseppe Verdi of Giachino Rossini. Houd er bij de voorbereiding van uw reis naar Venetië wel rekening mee dat gepaste kleding tijdens uw bezoek aan de opera gewaardeerd wordt, al is formele kleding niet verplicht. Boek vooraf deze unieke ervaring en geniet van wat de Venetiaanse opera u te bieden heeft in de originele setting van dit paleis.

Palazzo Barbarigo Minotto
opera Venetië

Een unieke belevenis in het Palazzo Barbarigo Minotto

Van oorsprong bestond dit paleis uit twee afzonderlijke paleizen, het Palazzo Barbarigo en het Palazzo Minotto. De namen kunt u dan ook omgewisseld tegenkomen. Het paleis stamt uit de 15e eeuw en ligt aan het Canal Grande in het zuiden van het stadsdeel San Marco. De twee delen waaruit het paleis nu bestaat zijn in de 17e eeuw samengevoegd. De deuren naar het paleis zijn ingelegd met walnoothout en hebben bronzen deurklinken in de vorm van druivenbladeren. Ook de vloeren zijn van bijzondere architectonische waarde. De verschillende ruimten in het paleis doen warm aan en zijn voorzien van bijzondere plafonds.

Meer opera in Venetië


Waar ligt het Palazzo Barbarigo Minotto?

Venetië opera
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.67%) 8 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Venetië gehad vanwege de goede tips over de bezienswaardigheden in Venezia."