Venetië / Bezienswaardigheden / Venetië per Gondel

Gondelvaarten in Venetië

Beleef een romantische gondelvaart in Venetië

gondelvaart venetie

Varen met een Venetiaanse gondel door de kanalen van Venetië? Wat kost een gondelvaart in Venetië? Boek nu uw privé gondel of een gedeelde tour.

Vaar met een Venetiaanse gondel door Venetië

Naast alle vervoermiddelen ter water die u snel van de ene naar de andere kant van het kanaal verplaatsen, kunt u ook echt de tijd nemen om per authentieke gondel (een deel van) de stad te verkennen. U kunt de gondelvaart zo kort en zo lang maken als u wilt, u kunt de gondel ook delen met anderen en er zijn ook combinaties met andere, bijzondere ervaringen mogelijk.

Hoe regelt u een gondel?

  • Privé-gondel: U zult geen enkele moeite hebben een beschikbare privé-gondel te vinden. De gondeliers zullen u bij tal van bruggetjes en kanalen aanspreken of u geinteresseerd bent in een 'romantische gondeltocht'. Wat kost een gondel in Venetië? De richtprijs voor een krap half uur is meestal 80 euro. Een serenade zit nooit standaard bij de prijs inbegrepen. In laagseizoen kun u mogelijk nog wel over de prijs onderhandelen (reserveer online een privétour voor maximaal 5 personen).
  • Gedeelde gondel: Een gondel is geschikt voor 6 personen. Vindt u een privé-gondel te duur dan is er ook de mogelijkheid een gedeelde gondeltocht te maken vanaf 29 euro p.p. Hiervoor is het wel handig een reservering te maken, omdat dit slechts enkele momenten per dag wordt aangeboden op de niet-piekuren. Hieronder een overzicht van vier aanbieders van gedeelde tochten, of kies hier op basis van starttijd: 11:00, 12:00, 14:00, 15:30, 16:00 of 17:00 uur):

Waar het voor elke gondel begint

Om te zien waar het verhaal van de gondel start, gaat u naar Squero di San Trovaso aan de zuidkant van stadsdeel Dorsoduro, dicht bij Rio del Ognissanti, Rio de San Trovaso en het Canal Grande. Dit is al sinds de 17e eeuw de plek waar gondels gebouwd en onderhouden worden. U kunt hier goed zien waar de gondels te water gelaten worden of weer uit het water worden gehaald voor periodiek onderhoud. Soms treft u geen enkele gondel buiten aan, andere keren ligt het er vol. De uitstraling van het pand van de oude, traditionele werkplaats laat zien hoe veel ervaring men hier al eeuwen heeft met het favoriete vervoersmiddel van Venetië.

Gondel VenetiëOntdek Venetië per gondel
Venetië gondelSquero di San Trovaso, de gondelwerkplaats

Bijzondere ervaringen in combinatie met een gondelvaart

Naast de gewone tocht met een gondel – gedeeld of privé – kunt u er ook andere belevenissen bijboeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gondelvaart in combinatie met een bezoek aan de Ponte dei Sospiri (de Brug der Zuchten) of de Palazzo Ducale (het Dogepaleis)? U kunt zelfs regelen dat u niet in de rij hoeft te staan, maar meteen naar binnen kunt. Een overzicht van alle gondelervaringen. Natuurlijk kunt u de gondeltocht ook extra romantisch maken door uw lief met klassieke muziek of een serenade te verrassen. Bijna alle gondelvaarten zijn mogelijk in combinatie met een wandeling, bezoek aan een restaurant of toegang tot één van de vele bezienswaardigheden. Het wordt nog lastig om een tour per gondel te kiezen.

Gondelvaart Venetie
Gondel

Tips voor een unieke gondelvaart

- Ga vroeg met de gondel op pad, of reserveer een privétocht en dan het liefst vanaf een rustige startplaats. Dus liever niet tijdens de spits en vanaf drukke bezienswaardigheden. Het wil niet automatisch zeggen dat u niet van uw gondeltocht zult genieten, maar het kan wel van invloed zijn.

- Als het uw eerste keer Venetië wordt, is een gondelvaart geweldig, maar u weet dan nog niet zo goed wat de beste plekken zijn voor een tocht over het water. Soms is het dan handiger eerst een paar keer de stad op andere manieren te verkennen en dan op uw laatste dag uw favoriete deel per gondel te bezoeken. Zo voorkomt u teleurstelling en doet u er zelf alles aan om de ervaring aan uw verwachtingen te laten voldoen.

- Neem altijd een vestje mee als u ’s avonds met de gondel op pad gaat (of als u vermoedt dat uw partner u met een gondeltocht gaat verrassen). Ondanks dat het in Venetië goed warm kan worden in de zomer, koelt het ’s avonds aardig af. Door de wind vanaf de Adriatische Zee is het op de kanalen een stuk frisser dan u van te voren misschien verwacht.

- Een aanrader is deze Venice Pass. Met deze pas heeft u uw belangrijkste tickets zoals het Dogepaleis. Het voordelige aan deze kaart is dat de kaart inclusief een gondelvaart is.

Venetië gondel
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.67%) 8 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Venetië gehad vanwege de goede tips over de bezienswaardigheden in Venezia."