Venetië / Bezienswaardigheden / Libreria Acqua Alta

Boekwinkel 'Libreria Acqua Alta'

Een unieke boekhandel in Venetië

Libreria Acqua Alta

De boekwinkel Libreria Acqua Alta in Venetië is uniek door de manier waarop boeken aangeboden worden. Een bijzondere bezienswaardigheid:

Info Libreria Acqua Alta

Locatie Calle Lunga Santa Maria Formosa, 5176b, 30122 Venezia
Entree Gratis
Tijden Dagelijks geopend van 9:00 - 19:45 uur

Boekenliefhebber? Ga naar Libreria Acqua Alta

Deze bijzondere boekhandel ligt op een eilandje in Venetië in het stadsdeel Castello en de dichtst bij zijnde kanalen zijn Rio di San Giovanni Laterano en Rio della Tetta. De boekwinkel is uniek door de manier waarop boeken aangeboden worden – er staat onder andere een boot gevuld met boeken midden in een ruimte – en daarnaast zult u verrast worden door de katten die er in de Libreria Acqua Alta thuis gevonden hebben. Zij kijken u aan vanaf een stapeltje boeken, rekenen met u af bij de kassa of liggen zich heerlijk uitgestrekt op wat posters te wassen.

Libreria Acqua Alta VenetiëBoekhandel 'Hoog water' in Venetië
Libreria Acqua AltaLibreria Acqua Alta, een bijzondere boekwinkel

Bij Libreria Acqua Alta zijn antieke boeken, tweedehands boeken, plaatjes en prints en souvenirs onderdeel van de verzameling. Hoewel het maar een kleine boekhandel is, kijkt u er uw ogen uit vanwege de manier van uitstallen van alle waren. En hoewel het met de nieuwe stormkering straks misschien niet meer nodig is, ziet u dat een deel van de werkwijze van de eigenaar niet zonder geldige reden is. Elke winter stroomt Venetië namelijk onder water, dus de boeken in een boot of badkuip plaatsen is helemaal niet zo’n gek idee.

Als u een bezoek aan deze unieke boekwinkel wilt brengen, ga dan het liefste op een doordeweekse dag, want in het weekend (vooral gedurende de zomermaanden) kan het er aardig druk worden.


Waar ligt de boekwinkel in Venetië?

Venetië boekwinkel
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.67%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Venetië gehad vanwege de goede tips over de bezienswaardigheden in Venezia."