Venetië / Bezienswaardigheden / Lido di Venezia (strand)

Lido di Venezia - Strand Venetië

Het eiland Lido met het strand van Venetië

Lido di Venezia

Lido is de plaats op het eiland Lido di Venezia. Het eiland van Venetië is vooral bekend vanwege de stranden en het filmfestival.

Praktische info Lido di Venezia

Vervoer U kunt het eiland Lido zelf met het openbaar vervoer van ACTV te bezoeken. We raden u dan eerst aan de AVM Venezia official app op uw telefoon te downloaden uit de PlayStore. Dit is de officiële app van ACTV en kunt u de exacte tijden van de waterbussen ('vaporetto') vinden en de meest logische route vanaf uw hotel. Er zijn een aantal lijnen die aanmeren bij Lido, namelijk lijn 1, de cicrulaire lijn 5.1 en 5.2 en in het hoogseizoen lijn 6. Voor het bezoeken van Lido heeft u twee enkele ritten of een ACTV-dagkaart nodig die u online kunt aanschaffen.
Tip

Het eiland Lido is erg smal maar wel 11 kilometer lang, waardoor het lastig wordt veel meer dan alleen de plaats Lido met het bijbehorende strand te ontdekken. Wilt u meer van Lido ontdekken dan raden wij u deze unieke fietstour aan. De tour met gids leidt u dan via het historische centrum van Venetië naar de ferry. Samen met uw fiets maakt u dan de oversteek naar het eiland, waarna u met uw gids allerlei bezienswaardigheden van Lido aan doet.

Info & Reserveringen

Ontspannen op Lido di Venezia

Lido is de plaats op het eiland Lido di Venezia. Het eiland is vooral bekend vanwege strand en het filmfestival dat er plaats vindt. In de winter is het er heerlijk rustig, maar in juli en augustus trekt het eiland meer toeristen. Tijdens een korte stedentrip Venetië zult u het eiland niet bezoeken, maar bij een langer verblijf in de zomermaanden kunt u hier prima naar toe om even aan de drukte van de zes stadsdelen in Venetië te ontsnappen. Het eilandje vormt samen met Lido Pellestrina een barrière tussen de Venetiaanse lagune en de Adriatische Zee. Het smalste stukje eiland is flink bebouwd, terwijl het noordelijke en zuidelijke uiterste veel natuur bevatten.

Lido di VeneziaHet eiland Lido di Venezia
strand van VenetiëLido di Vinezia, het strand van Venetië

Dagje strand in Venetië

Aan de kant van de Adriatische Zee vindt u een strook strand waar zowel volwassenen als kinderen heerlijk kunnen relaxen. Als u niet uren achter elkaar op uw strandlaken kunt blijven liggen, kunt u ook naar de Faro di San Nicolò wandelen, de oude Joodse begraafplaats bezoeken of een show in het Planetarium bijwonen. Het eilandje heeft voldoende hotels en restaurantjes, dus ook overnachten en de interne mens verzorgen is hier geen probleem. Helemaal in het zuiden kunt u als golfer uw energie kwijt op de golfbaan of het militair verdedigingspunt verkennen.

Tip: Een originele fietstour met Baja Bikes

Wie zich op een andere manier door Venetië wil bewegen, kiest ervoor om een fiets te huren. Met Baja Bikes start u in Tronchetto en deze tour leidt u dan via het historische centrum van Venetië naar de ferry. Samen met uw fiets maakt u dan de oversteek naar het eiland, waarna u met uw gids allerlei bezienswaardigheden aan doet. Het leuke van een tour met gids – ten opzichte van eentje zonder – is dat u allerlei nuttige informatie, maar ook leuke feitjes te weten komt. Het fijne van deze tour is dat er genoeg tijd is om onderweg van het uitzicht te blijven genieten. En vergeet ook niet voldoende foto’s te maken, zodat u iedereen thuis lekker kunt maken met uw bezoek aan het strand van Venetië.

Meer info Fietstour


Waar ligt het Lido van Venetië?

Venetië strand
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.67%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Venetië gehad vanwege de goede tips over de bezienswaardigheden in Venezia."