Venetië / Bezienswaardigheden / Peggy Guggenheim museum

Peggy Guggenheim Collection Venetië

Moderne kunst in het Guggenheim museum Venetië

Peggy Guggenheim Collection

Ontdek de Peggy Guggenheim Collection in het Palazzo Venier dei Leoni in Venetië, een collectie voor de liefhebber van moderne kunst. Info, tickets en openingstijden.

Info & Tickets Guggenheim museum Venetië

Locatie Palazzo Venier dei Leoni, Dorsoduro 701, I-30123 Venezia (dit is een paar minuten lopen vanaf de Accademia-brug over de Canal Grande). Met de Vaporetto kunt u ook uitstappen bij de halte 'Accademia'.
Tickets

Tip: Vanwege de beperkte bezoekerscapaciteit van het museum is het (zeker in het hoogseizoen) sterk aanbevolen vooraf Guggenheim tickets te reserveren voor een tijdslot.

  • Guggenheim Tickets, vanaf € 18,50 (tickets online reserveren)
  • Studenten tot 26 jaar € 11,50
  • 65 plussers € 16,50
  • Tot 10 jaar gratis entree
Tijden Dagelijks van 10:00 - 18:00 uur. Dinsdag gesloten.

Ontdek de Peggy Guggenheim Collection

Het Palazzo Venier dei Leoni – waarin de Peggy Guggenheim Collectie tentoon gesteld wordt en waarin ze zelf vroeger gewoond heeft – bevindt zich aan het eind van het Canal Grande, net voordat u het Bacino San Marco bereikt. Het is één van de vier Guggenheim musea (samen met Bilbao, New York, Berlijn en binnenkort in Abu Dhabi). Het paleis stamt uit de 18e eeuw en daarom is niet alleen de tentoonstelling interessant, maar ook het pand waarin het gehuisvest is. Het paleis is te bereiken door de boot naar een van de pieren die in de buurt liggen te pakken of eenvoudig te voet vanaf de Accademia-brug.

De beeldentuin bij het paleis

Behalve de moderne kunst in het paleis zelf, kunt u ook de tuin in lopen en daar beelden bekijken. Eigenlijk verwacht u vanaf het water – met het paleis met vrij sobere gevel – niet dat u zoveel moois te wachten staat zodra u binnen bent. Aan het pand zelf vallen de planten langs de bovenrand op en ook het hekwerk voor de ramen en de poorten trekken vanaf het water gezien de aandacht, maar eenmaal binnen zijn zelfs deze decoratieve elementen heel bijzonder.

Video: Impressie Guggenheim Venetië

 

Interieur Palazzo Venier dei Leoni

Kenmerkend voor het paleis zijn de strakke lijnen die overal in de architectuur terug komen. Speelse elementen herkent u in de vloeren, waarin hier en daar vloeiende lijnen en warme kleuren verwerkt zijn. Aan alles merkt u dat het hier vooral om de Peggy Guggenheim collectie gaat en deze collectie komt hier dan ook zeer goed tot zijn recht. Centraal staan Europese en Amerikaanse kunst en er is een vaste collectie, maar er zijn ook tijdelijke exposities.

Handige informatie

Wilt u weten welke collectie er nu in het Palazzo Venier dei Leoni met de Peggy Guggenheim Collection te zien is? De kalender geeft u een overzicht van huidige collecties, maar informeert u ook over tentoonstellingen die in de toekomst gaan plaats vinden. Let op: Het is trouwens wel handig om te weten dat het in het hoogseizoen altijd aanbevolen is tickets voor een tijdslot te reserveren. En als u na het bezoek aan dit museum helemaal fan bent, sla dan de souvenirwinkel van het museum niet over.


Waar ligt het Guggenheim in Venetië?

De Peggy Guggenheim-collectie bevindt zich in de wijk Dorsoduro aan het Canal Grande tussen de Accademia-brug en de kerk van Santa Maria della Salute.

Guggenheim Venetië
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.67%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Venetië gehad vanwege de goede tips over de bezienswaardigheden in Venezia."