Venetië / Bezienswaardigheden / Teatro La Fenice

Teatro La Fenice - Opera Venetië

Theater La Fenice, het prachtige operatheater in Venetië

Teatro La Fenice

Breng een bezoek aan Teatro La Fenice in Venetië, het bijzondere Feniks theater. Bekijk een opera of maak een rondleiding door het theater.

Info & Tickets Teatro La Fenice bezoeken

Locatie Campo S. Fantin, 1965, 30124 Venezia
Tickets

U heeft drie mogelijkheden om het theater te bezoeken:

Optie 1: De meest unieke belevenis, namelijk het bijwonen van een opera voorstelling. Op de website van het theater vindt u het actuele programma en daar kunt u online tickets reserveren. Let wel op dat u een grote voorstelling kiest in de hoofdzaal van het theater. Tickets voor grote voorstellingen kosten meestal tussen de 99 en 200 euro.

Optie 2: Een tour met audioguide door het theater

  • Dagelijks vanaf 9:30 uur tot minimaal 13:30 uur (veel dagen pas gesloten om 17:00 of 18:00 uur, afhankelijk van repetities in de zaal)
  • Online skip-the-line tickets + audiogids, vanaf € 12,00 (boek uw tickets online) / studenten tot 26 jaar en 65+ € 9,20
  • De tour is inbegrepen in deze Venice City Turbopass
  • Optie 3: Rondleiding met gids € 25,00 (boek uw tour online)

Bezoek het Teatro La Fenice in Venetië

Het Teatro La Fenice ligt in het stadsdeel San Marco in het centrum van Venetië. Het theater ligt op een eilandje dat omringd wordt door de kanalen Rio della Veste, Rio de la Verona en Rio de l’Barcaroli. Aan de buitenkant oogt het theater minder imposant dan veel van de andere historische panden in Venetië, hoewel bij het vallen van de avond de straatlantaarns op beide hoeken en de verlichting in het pand een feeërieke sfeer creëren. Maar schijn bedriegt, want zodra u door de voordeuren het theater binnen stapt, komt u terecht in een andere wereld.

Eenmaal in het La Fenice theater is er niet echt een enkel element dat op valt, alles maakt indruk. Van de authentieke stoelen tot de gigantische kroonluchters en van de toegepaste kleuren op wanden en versieringen tot het plafond met engelen die boven u zweven. Van warme oranje en rode tinten, tot hemelsblauw en groen en de vele accenten in goud, dit theater is een ware traktatie voor uw ogen.

Theater VenetiëHet mooiste theater ter wereld?
Teatro la FeniceTeatro la Fenice, bescheiden van de buitenzijde

De historie van het Teatro La Fenice

Het eerste theater op deze plek opende haar deuren in 1792. U leest het goed, eerste theater, want in de eeuwen daarna heeft ook dit pand in Venetië diverse branden meegemaakt. Die allereerste constructie leverde overigens ook nog best wat protest van de lokale bevolking op, omdat er bij de bouw veel meer geld aan was gespendeerd dan vooraf gepland was.

In 1836 is het theater na de eerste brand echter snel weer herbouwd en gelukkig was een deel bespaard gebleven, waardoor originele elementen het overleefd hadden. Ook in de 19e eeuw is er aan het theater verder verbouwd, maar het ging toen vooral om het toevoegen van allerlei decoratieve elementen. Er werd qua decoratieve stijl regelmatig gewisseld, van neo-klassiek tot barok en rococo. In 1996 was er een tweede brand, die veel destructiever was. Geld om het theater weer in oude luister te herstellen was snel gevonden en zo begon het herbouwen van het Feniks theater. In 2003 kon La Fenice haar deuren weer openen en is nu samen met het La Scala theater in Milaan het bekendste theater van Italië.

Architectuur en opera

U bezoekt dit theater alleen al graag vanwege de bouwkundige en artistieke waarde die het heeft, laat staan dat u hier ook nog de opera of een andere voorstelling mag gaan meemaken. Tijdens een bezoek overdag – zonder show of concert – kunt u gebruik maken van de audiogids (meer info en tickets reserveren), waardoor u allerlei interessante informatie te weten komt. Wie echt helemaal weg is van La Fenice kan in de souvenirwinkel terecht voor een permanent aandenken aan dit fantastische theater.


Waar ligt het theater in Venetië?

Venetië fenikstheater
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.67%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Venetië gehad vanwege de goede tips over de bezienswaardigheden in Venezia."