Venetië / Bezienswaardigheden / T Fondaco dei Tedeschi

T Fondaco dei Tedeschi (Venetië)

Luxe winkelcentrum in Venetië met prachtig uitzicht

T Fondaco dei Tedeschi

T Fondaco dei Tedeschi is een luxe winkelcentrum aan de Canal Grande van Venetië met een schitterend uitzicht op het dak.

Info dakterras 'T Fondaco dei Tedeschi'

Locatie Calle del Fontego dei Tedeschi, 30100 (naast de beroemde Rialtobrug)
Entree

Niet alleen het winkelcentrum, maar ook het dakterras is gratis te bezoeken. Vanwege de grote populariteit van dit mooie uitzichtspunt heeft het winkelcentrum wel een reserveringssysteem. Zonder reservering zult u niet worden toegelaten tot het dakterras. U kunt uw reservering op twee manieren maken:

  • Optie 1: Op de bovenste etage kunt u een QR-code scannen waarmee u een reservering kunt maken; dit is alleen aan te raden in laagseizoen.
  • Optie 2: De makkelijkste manier, namelijk tickets reserveren via hun officiële website. Dit online ticket moet u op de bovenste etage laten zien.
Tijden Dagelijks geopend van 10:30 - 19:00 uur

Wat is T Fondaco dei Tedeschi?

Het pand van T Fondaco dei Tedeschi ligt in het meest noordelijke deel van het stadsdeel San Marco aan de voet van de beroemde Rialtobrug. Het is nu een luxe winkelcentrum met vier etages aan winkels, terwijl het vroeger een postkantoor was. In het winkelcentrum zelf kunt u luxe artikelen kopen, maar u kunt er ook terecht voor een goede wijn, allerlei zoete lekkernijen en verse pasta. U kunt hier verder goed slagen voor kleding, schoenen, sieraden, parfums en schoonheidsartikelen, maar ook voor souvenirs. Een paar uurtjes kunt u tijdens uw verblijf in Venetië dus wel uittrekken voor dit unieke shopping center.

In de centrale hal op de begane grond kunt u in alle rust van uw krantje – of reisgids over Venetië – en een goede kop koffie genieten. Het is een prima plek om al het winkelend publiek te bekijken. Door het glaswerk in het dak is de hal voorzien van voldoende natuurlijk daglicht. Dat maakt de sfeer erg prettig. Om de centrale hal heen liggen de galerijen met winkels.

Het dak bezoeken voor een geweldig uitzicht

Tip: Als u er toch van plan bent te gaan shoppen in dit winkelcentrum, reserveer dan ook van te voren gratis tickets om het dak op te mogen. Vanaf de bovenste verdieping van T Fondaco dei Tedeschi heeft u namelijk één van de beste uitzichten over de stad Venetië.

Fondaco TedeschiHet winkelcentrum naast de Rialtobrug
T Fondaco dei TedeschiUitzicht vanaf 'T Fondaco dei Tedeschi'

Waar ligt het winkelcentrum in Venetië?

Beste uitzichtspunt Venetië
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.67%) 8 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Venetië gehad vanwege de goede tips over de bezienswaardigheden in Venezia."